Airpass verzorgt ROC light cursus op vliegveld Middenmeer

ROC Light cursus

Organisaties die met een RPA (drone) vluchten willen uitvoeren tegen vergoeding, mogen dat wanneer ze in het bezit zijn van een ROC of een ROC-light. Een ROC-light vergunning (niet gecertificeerd) kan alleen worden verkregen voor het beroepsmatig gebruik van een drone met een maximale massa van 4 kg of minder.

Na succesvol voor bedrijven op locatie de cursus ROC light gegeven te hebben, is afgelopen zaterdag 20 oktober voor de eerste keer in Noord Holland deze cursus gegeven op vliegveld Middenmeer. Een pracht plek met een uitstekende catering. Om elke cursist voldoende aandacht te geven werkt Airpass met kleine klassen. Zeker voor degene die nog nooit met een vliegkaart en met luchtvaartregelgeving te maken hebben gehad is dit ideaal. Beseffend dat niet iedereen op een doordeweekse dag vrij kan nemen, daarom wordt deze cursus in principe op zaterdagen voorafgaand aan een examen van de KNVvL. Het examen wordt afgenomen door het KNVvL Examinering Instituut (KEI).

Mocht u belangstelling hebben voor een cursus of meer informatie, kijk dan op onze website www.airpass.nu, daar vindt u ook het inschrijvingsformulier. Geef aan welk KNVvL examen (http://www.brevet.aero./minidrones/theorie-examen) u wilt gaan doen en Airpass verzorgt de zaterdag ervoor een cursus dag. Minimaal aantal cursisten 4. Let wel op vol=vol.

Tevens verzorgt Airpass voor zowel het ROC light als het ROC alle aanvragen en schrijft  voor het ROC, het Operational Manual en het Veiligheidsmanagement Systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.